друкувати


Держрибагентство звернулося до всіх ОДА із пропозицією про створення оперативних штабів — Ковалів

25 березня 2016, 18:53

Оперативні штаби, до яких входять представники громадськості та інспектори рибоохорони, продовжують активну роботу з патрулювання водойм. Про це повідомив голова Держрибагентства Ярема Ковалів. З 1 квітня, коли розпочнеться нерестова заборона на вилов риби, її буде додатково посилено.

«Наразі штаби працюють на базі теруправлінь рибоохорони, але охоплено тільки 9 областей, на меті — вся Україна. Робота може бути ефективнішою, якщо до координації процесу долучаться ОДА, вони мають робочу комунікацію не тільки з органами рибоохорони, але із прикордонниками, екологами, поліцією, з усіма силовими відомствами. Вирішили і уже направили відповідні звернення до місцевих адміністрацій з пропозицією створити на базі кожної області оперативний штаб, сподіваємося на підтримку в цьому питанні», — повідомив Ковалів.

Нагадаємо, з середини лютого станом на 18 березня оперативними штабами при 9-ти управліннях викрито 950 правопорушень. Йдеться про: Дніпропетровськрибоохорону, Запоріжжярибоохорону, Київрибоохорону, Миколаїврибоохорону, Полтаварибоохорону, Сулиньрибоохорону, Херсонрибоохорону, Черкасирибоохорону та Західно-Чорноморське басейнове управління. В рамках рибоохоронних рейдів з громадськістю вилучено 2 897 кг риби, 843 знаряддя лову, 24 транспортних засоби. Сума збитків, завданих рибному господарству, склала 861 526 тис грн.