друкувати


Аграрії фінансували практично всі політпартії перед минулими виборами

17 листопада 2017, 19:12

Великий агробізнес фінансував практично всі політичні партії перед минулими парламентськими виборами, що пояснює лояльність влади до цього сектору. Про це повідомив генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко в інтерв’ю «Сьогодні українці вибирають не між коробкою еклерів чи тортиком із вишенькою, а між молоком і гречкою» AgroPolit.com.

Раніше повідомлялося, що Андрій Садовий не має стосунку до виділення дотацій Косюку і Бахматюку.

За словами Дорошенка, в майбутньому роль аграріїв у великому бізнесі посилиться. Це видно вже сьогодні, а з роками позиція агросектору буде лише зміцнюватися.

«Сьогодні великий бізнес об’єднується між собою і з державою, а середній та малий не хочуть цього робити, що є мінусом. Є такий сумний жарт: «Чим є Україні малий бізнес? Це середній, який іще залишився. А що ж тоді середній бізнес? Це великий, який вижив». Виходячи з цього, великого бізнесу в нас немає», — розповів гендиректор Асоціації.

Він зазначив, що малі виробники мають об’єднуватися в кооперативи.

Або більшість із них піде з ринку, або будуть змушені об’єднатися. Більшість відомих європейських агрокомпаній — кооперативи. В Україні об’єднуватися дуже важко, немає довіри. Але питання мусить стояти так: «Як заробити», — підсумував Олексій Дорошенко.