друкувати


Проект Матра розширюється — Мінагрополітики

25 березня 2016, 13:55

Заступник Міністра з питань євроінтеграції Владислава Рутицька відкрила навчальний семінар проекту голландської програми Матра «Розвиток потужності громад для участі у впровадженні та здійсненні контролю процесу реформ у сільському господарстві, управлінні земельними ресурсами та розвитку сільських територій». Про це повідомляє прес-служба Міністерство аграрної політики та продовольства України.

«Для нас є важливим забезпечити участь громад у впровадженні Державної стратегії розвитку сільського господарств та сільських територій до 2020 року. За підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України Міжнародна громадська організація Прімавера розпочала виконання нового проекту програми голландського уряду Матра. Цей проект продовжує роботу над розвитком існуючих двох громадських платформ у Херсонській та Київській областях, що були започатковані у рамках виконання попереднього проекту програми та розширяє географію участі громад на нові регіони. С початку року створено нові громадські платформи на пілотних територіях у чотирьох регіонах Україна — Львівській, Волинській, Київській та Полтавській. Вони поєднують зацікавлені сторони для розвитку своїх територій та моніторингу процесу реформ на національному рівні», — відзначила заступник міністра.

У заході взяли участь представники від кожної з 6 громадських платформ, представники посольства Королівства Нідерландів в Україні, Мінагрополітики та профільних відомств. Сторони наголосили на важливості зміцнення потенціалу місцевих громад, щоб ініціювати проекти розвитку сільських територій із залученням державного та приватного секторів, сформулювати проектні бізнес-плани для залучення інвестицій.

«Принципи Доброго управління неможливі без діалогу громад та урядовців. Подальше просування принципів у державних установах має проходити шляхом постійних консультацій та діалогів з громадськими платформами. Наша мета — реалізація місцевих ініціатив, які громади готують у бізнес-пропозиціях задля розвитку та організації державно-приватного партнерства», — додала вона.

Основна мета проекту: забезпечити участь громад у впровадженні Державної стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій на період до 2020 року шляхом розробки місцевих планів розвитку сільських територій та моніторингу розробки необхідних для реалізації цих планів та законодавства державних програм.

В якості кінцевої мети проекту: впровадження на всіх рівнях управління принципів доброго управління у сфері земельних відносин та розвитку сільських територій.