друкувати


Близько 30% сільгосптехніки у фермерів України потребує заміни

17 листопада 2017, 09:05

Обсяг ринку сільськогосподарської техніки в Україні в грошовому значенні оцінюється приблизно в $600 млн. Про це повідомляє заступник генерального директора Українського клубу аграрного бізнесу зі взаємодії з органами державної влади Роман Граб, передає MIND.

За його словами, 30% сільськогосподарської техніки незалежних сільськогосподарських підприємств застаріла і потребує заміни. Оновлення наявної технологічної бази відбувається переважно завдяки імпортним постачанням.

«За результатами державної підтримки у 2017 році компенсацію отримали 96 ферм, 149 одиниць техніки та обладнання було придбано та $439 000 було компенсовано. Крім того, у 2018 році державна підтримка для фермерів продовжуватиме діяти, включаючи придбання сільськогосподарської техніки», — зазначив Роман Граб.

За його прогнозами, у 2018 році доступ до фінансових ресурсів для багатьох залишатиметься складним через високі процентні ставки, які пропонуються кредитними установами.

Напередодні виборів 2019 року в країні очікується політична стабільність для бізнесу протягом 2018 року. Оскільки відкриття ринку землі відкладається на деякий час, у 2018 році фермери зможуть інвестувати в обладнання, а не купувати землю», — сказав він.

Експерт прогнозує, що водночас рівень інвестицій у сектор, як зовнішній, так і внутрішній, продовжуватиме зростати.