друкувати


Китай інвестуватиме в 4 українські області

16 листопада 2017, 19:19

Сьогодні, 16 листопада відбулося офіційне підписання Меморандумів про співпрацю між Генеральним Секретарем Альянсу міст Шовкового шляху пані У Бісю та головами обласних адміністрацій. Підписання відбулося в рамках ІІ українського форуму Шовкового шляху в Києві, передає кореспондент AgroPolit.com.

Меморандум про співпрацю підписали: голова Сумської державної адміністрації Микола Клочко, голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, голова Трускавецької міської ради (Львівська область) Андрій Кульчинський та голова Фастівської міськради (Київська область) Михайло Нетяжук.

Підписання відбулося під патронатом громадської організації «Silk Link», яка утворена з метою налагодження комплексної кооперації між Україною та Китайською Народною Республікою та перетворення України на транспортно-логістичний хаб.

Співпраця областей України з Китаєм дозволить їм розвивати торгівлю та економіку, а також зміцнювати міжрегіональне економічне співробітництво та реалізовувати інвестиційні проекти.

Голова організації «Silk Link» Ірина Никорак зазначила, що співпраця з Китаєм дає можливість областям інтегруватися у світові транспортні шляхи й залучати іноземні інвестиції.

Перспективи від Шовкового шляху колосальні. Китай за останні чотири роки інвестував понад $50 млрд у проект «Один пояс, один шлях». Уздовж Шовкового шляху  було створено близько 56 зон розвитку у 20 країнах і понад 180 тис робочих місць. І вже сьогодні ці ініціативи реалізовуються в Україні. Розпочинаємо з освітніх проектів», — розповіла Ірина Никорак.