друкувати


Держпродспоживслужба активно перевіряє суб’єктів господарювання у сфері торгівлі

15 листопада 2017, 14:45

За 9 місяців 2017 року територіальні органи Держпродспоживслужби перевірили 2 тис. 885 суб’єктів господарювання щодо дотримання ними вимог законодавства про захист прав споживачів у сфері торгівлі, ресторанного господарства та надання послуг (робіт). Про це повідомив директор Департаменту захисту споживачів Держпродспоживслужби Олексій Квасніцький під час колегії Держпродспоживслужби.

Також він наголосив, що порушення встановлені у 40% проведених перевірок.

У рамках чинного законодавства та дії спеціального режиму проведення перевірок діяльності суб’єктів господарювання фахівці Держпродспоживслужби вживають всіх заходів, щоб забезпечити дотримання прав споживачів, зокрема, у сферах торгівлі та надання послуг, наголосив Олексій Квасніцький.

Крім того, він зазначив, що найбільше перевірок було проведено у м. Києві (769), Дніпропетровській (266), Закарпатській (172) та Запорізькій областях (165).

Служба продовжує працювати на випередження — зокрема, у сфері торгівлі та послуг, фахівці Держпродспоживслужби за зверненнями суб’єктів господарювання проводять консультації та завжди готові допомогти бізнесу щодо роз’яснення порядку дії вимог чинного законодавства, адже мета роботи Служби та Департаменту захисту споживачів — не накладення штрафних санкцій, а забезпечення дотримання прав споживачів», — підкреслив Олексій Квасніцький.