друкувати


Аграрний держсекретар Німеччини оцінив земельну реформу в Україні

15 листопада 2017, 09:12

Україні потрібна добре продумана модель запуску земельного ринку, аби збільшити притік інвестицій в АПК. Про це заявив на дискусійній зустрічі в Ганновері парламентський держсекретар Федерального міністерства сільського господарства та продовольства Петер Блезер.

Нагадаємо, що він високо оцінює розвиток вітчизняного агросектору і прогнозує, що в подальші роки Україна наростить загальний урожай зернових до 100 тис. т.

«В агросекторі є певні реформи, які ще потрібно завершити. Зокрема, земельна, бюджетної підтримки малих і середніх підприємств та надання їм кредитів за доступними ставками. Все це потрібно ще врегулювати», — називає він перелік завдань, які потрібно вирішити для розвитку сектору.

Однією з провідних, на його думку, буде саме запуск ринку землі.

Тема землі — дуже емоційна. Важливо, аби українці, в першу чергу, отримали доступ до цієї землі. Можливо, потрібно для цього встановити певні квоти. Право власності на землю також посилить мотивацію для інвестування в АПК . Інвестиціям також сприятиме будівництво на цій землі підприємства та надання можливості українцям передавати цю землю у спадок. Рано чи пізно вам доведеться прийняти рішення по землі. Бажаю, щоб реформа продажу землі вдалася», — говорить він.