друкувати


Radar Tech, МХП і Agrohub запустили «лабораторію» для аграрних стартапів — MHP Accelerator

14 листопада 2017, 20:24

Radar Tech, Agrohub і агрохолдинг МХП запустили програму розвитку стартапів MHP Accelerator. Проект фокусується на технологічних рішеннях, які можуть застосовуватися в роботі агрохолдингу. Про це повідомляє кореспондент AgroPolit.com. Нагадаємо,нещодавно цей проект анонсували.  

Завдання MHP Accelerator — пошук і розвиток аграрних стартапів. За словами організаторів програми, журі проекту відберуть 30 півфіналістів, які пройдуть преакселераційну програму — тиждень інтенсиву з основ технологічного бізнесу. За підсумками першого етапу, журі оголосить 10 фіналістів, яких 3 місяці навчатимуть експерти агро-, бізнес- і стартап-галузі. Найперспективніші проекти будуть реалізовані на базі агрохолдингу МХП, і, як запевняють організатори, отримають доступ до ресурсів для впровадження проекту, корпоративної експертизі, а також менторську підтримку від провідних фахівців МХП протягом усього проекту.

За словами голови правління агрохолдингу МХП Юрія Косюка, компанія відкрита до будь-яких інноваційних проектів і готова їх підтримати.

МХП готовий надати майданчик і стати локомотивом у впровадженні бізнес-ідей, які виведуть країну на якісно новий рівень. Ми співпрацюємо з Radar Tech і Agrohub, тому що розуміємо важливість впровадження інноваційних ідей у бізнесі та складність їхньої реалізації без його підтримки», — зазначив він.

Бізнесмен також запевнив, що агрохолдинг готовий до різних пропозицій: «Ми дивитимемося не тільки на готові рішення, а й на хороші ідеї. Якщо є нормальна голова, до якої є нормальні руки та ідея, ми, володіючи виробничою базою і експертизою, можемо спробувати разом реалізувати цю ідею», — пояснив він.

Засновник організації колективного імпакт Agrohub, співзасновник Radar Tech Юлія Порошенко також прокоментувала запуск проекту.

Коли ми в команді говоримо про агроінновації в Україні, то жартуємо, що це «неоране поле можливостей». Є дві сильні галузі в країні — агробізнес і технологічні розробки, зокрема, IT. Завдання Agrohub — з'єднати їх, допомогти вийти на новий рівень реалізації можливостей обох індустрій», — сказала Юлія Порошенко.

Голова правління Radar Tech Максим Бахматов наголосив, що програма абсолютно безкоштовна для учасників. «Корпоративні акселератори — одна з небагатьох можливостей для молодих стартапів почати заробляти великі гроші в Україні. Наші резиденти отримують навчання, необхідні навички, маркетингову підтримку та взаємодію з найбільшими гравцями. І все це — безкоштовно, адже ми не беремо equitу», — говорить  він.

Головна ідея MHP Accelerator, вважає член правління Radar Tech Олена Калібаба, щоб інноваційні українські компанії працювали на українському ринку.

За останні 4 роки з України виїхало дуже багато талановитих людей. Це не секрет. В Україні дуже важко стартувати, а для агросектора без великого партнера почати працювати дуже складно. І ось виходячи з ризиків, які є, нам потрібно створити умови для технологічних компаній, щоб вони залишалися і розвивалися тут», — підкреслила вона.

Стартапи, які хочуть взяти участь в акселераторі, повинні працювати у 7-ми напрямках: агробіотехнології, диджіталізація, інновації в автоматизації промислового виробництва та процесів, торгові площадки, енергоефективність, «зелена енергетика» та управління відходами, інновації в корпоративному управлінні, інновації кінцевого продукту.

Заявки на участь в MHP Accelerator будуть прийматися до 26 лютого 2018 року включно на сайті: radartech.com.ua/mhp