друкувати


Названо перспективні для експорту зернові ринки

14 листопада 2017, 10:48

Україна рухається вперед у диверсифікації зерна. Про це повідомив президент Української зернової асоціації Микола Горбачьов під час Ukrainian Agribusines Forum в Києві, передає кореспондент AgroPolit.com.

За словами Горбачьова, сільське господарство дуже важливе для України, тому потрібно ухвалювати закони, які не нашкодять державі. Також українським аграріям потрібно рухатися до збільшення врожайності.

«Врожайність в Україні росте з кожним роком. Та наразі ми не використовуємо весь потенціал землі повною мірою», — зазначив він.

Він також уточнив, що сьогодні очікувати внутрішнього сплеску споживання не доводиться, адже населення з років незалежності скоротилося в середньому на 12 млн і продовжує цю негативну тенденцію. А це говорить про те, що більша частина зернових піде на експорт.

Ми можемо експортувати. До ЄС ми експортуємо близько 35%. Та водночас вони виділяють нам смішні квоти. Вигідні для нас ринки — це Індія, Бангладеш. Причому, в Індії щорічно скорочуються посівні площі від ерозії, а населення зростає. Тому протягом 10 років Індія буде в фокусі», — підсумував голова УЗА.