друкувати


Рада почне розглядати бюджет-2018 у четвер

12 листопада 2017, 08:24

Верховна Рада планує розпочати розгляд Державного бюджету в першому читанні наступного четверга, 16 листопада. Про це повідомив голова Верховної Ради Андрій Парубій в інтерв'ю телеканалу «Рада».

Нагадаємо, що Сергій Льовочкін розповів чи голосуватиме Опоблок за бюджет-2018, а бюджети розвитку українських територіальних громад зросли в декілька разів.

За словами Парубія, у змінах до бюджету для українського парламенту та уряду було вкрай важливо передбачити субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для житлових субсидій населенню.

Голова ВР зазначив, що спочатку будуть внесені в 2017-й рік зміни до бюджету,  а потім уже перейдуть для першого читання держбюджету 2018 року.

У четвер ми змогли проголосувати зміни до бюджету 2017 року і попередньо за нашими планами, які ми проговорювали з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, наступного тижня, очевидно, теж у четвер, після засідання профільного комітету, ми зможемо вийти на перше читання і на розгляд бюджету на 2018 рік», — анонсував Парубій.

І додав, що важливо не затягувати прийняття бюджету до нового року, як часто жартують, "під ялинку".