друкувати


В земельній сфері ліквідується інститут «смотрящих»

10 листопада 2017, 17:28

Президент Петро Порошенко переконаний, що нове законодавство у земельній сфері має запровадити цивілізовані відносини у цій сфері. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Відповідні законодавчі ініціативи розглядатимуться сьогодні на засіданні Національної ради реформ.

«Ще один великий Закон — Закон про протидію земельному рейдерству, про зміну функцій кадастру і передачу повноважень місцевим бюджетам щодо розпорядження землею», — повідомив Президент під час виступу на зустрічі з новообраними керівниками об’єднаних територіальних громад та депутатами.

За його словами, ліквідується інститут «смотрящих», не треба буде нічого погоджувати у Києві.

Права у вас і відповідальність — у вас. Руйнуються всі схеми, коли громаді нічого не надходить, державі нічого не надходить, а ділки обробляють, продають за кеш і, таким чином, забезпечується лише збагачення. У вас влада і у вас гроші», — наголосив Порошенко.

Глава держави також зазначив, що сьогодні на засіданні Нацради реформ розглядатимуться ще кілька важливих питань. Зокрема, проект Закону про дипломатичну службу.

Також Міністерство юстиції разом з урядом та Президентом запропонує членам Нацради реформ розглянути проект Закону про захист юридичних прав громадян України.