друкувати


Депутати хочуть заборонити використання пальмової олії в Україні

11 листопада 2017, 09:21

Депутати Верховної Ради планують заборонити використовувати пальмову олію на території України. Про це повідомляє «Страна».

Нагадаємо, що раніше було названо основних імпортерів пальмової олії в Україну.

Закон, який стосується повної заборони використання пальмової олії в українських молочних продуктах, запропонував голова «Радикальної партії» Олег Ляшко.

Загалом, обговорення цього питання ведеться вже протягом двох років. Днями Олег Ляшко заявив про те, що пальмова олія шкідлива не тільки для здоров'я громадян України, а й, до всього, цей продукт ставить під загрозу виробництво вітчизняного молочного товару.

Оскільки пальмова олія привезена з Африки, споживачі купують молочні продукти з її вмістом частіше, бо ціна на них менша. Це призводить до того, що виробники молока в селах розоряються.

Чому використовується пальмова олія? Тому що вона дешевша. Її завозять з Африки, «бодяжать» і продають українцям цю неякісну «бодягу» замість того, щоб пропонувати українське молоко. Візьміть масло, візьміть сметану, візьміть молоко — скрізь або хімія, або пальмова олія. Хто програє? Програє українська корова, програє український селянин, програє українська держава», — підсумував Олег Ляшко.