друкувати


"Батьківщина" висунула 5 умов по новому уряду — Соболєв

24 березня 2016, 18:13

Фракція не збирається висувати своїх кандидатів в новий Кабмін.

"Батьківщина" не буде претендувати на жодну посаду в уряді або в керівництві Верховної Ради. Про це заявив заступник лідера фракції Сергій Соболєв у коментарі журналістам перед початком наради лідерів фракцій з головою Верховної Ради Володимиром Гройсманом.

Він зазначив, що йдеться про те, що вони на посади не претендуватимуть незалежно від того, як закінчаться переговори. "Ми зробимо все можливе, щоб ці переговори закінчилися успіхом. І я думаю, що це можливо тільки за однієї умови – це п'ять конкретних пунктів, які ми безпосередньо зараз озвучимо серед тих, хто раніше був в одній коаліції", – сказав Соболєв.

Це, за його словами, негайне ухвалення рішення про заборону продажу земель сільгосппризначення і пряма бюджетна і податкова підтримка аграрного сектора; розрив "корупційного зв'язку" між олігархами і урядом і чіткий план подолання корупції; створення коаліції і голосування за нового прем'єр-міністра; негайне прийняття рішення про економічно обгрунтовані тарифи; індексація заробітних плат і пенсій на рівень інфляції, а також зняття будь-яких податків на пенсії.

Крім того, йдеться про необхідність підтримки малого і середнього бізнесу.

"Ніяких інших умов, кадрових, будь-яких інших, фракція "Батьківщина" і партія "Батьківщина" не висуватимуть", – запевнив Соболєв.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що 29 березня Верховна Рада повинна затвердити новий склад Кабміну.