друкувати


Знайдено додаткові можливості розвитку села

9 листопада 2017, 12:07

Сільський зелений туризм дає можливість селянам реалізовувати продукцію, а міським жителям відпочивати на природі, що формує взаємовигідний напрямок розвитку сільських територій. Таку точку зору висловив заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань фермерства та розвитку сільських територій Віктор Шеремета під час семінару в Києві, передає кореспондент AgroPolit.com.

Нагадаємо, що Україні потрібно розвивати сільський туризм на законодавчому рівні.

За словами Шеремети, сільський зелений туризм не лише один з напрямків сільського господарювання. Він являється пропагандою української культури, побуту, традицій, звичаїв. Тобто, село зберігає Україну навіть в плані її самобутності.

Це така діяльність, яка не повинна оцінюватися тонами, кілограмами, надходженням податків. Сьогодні у нас існують думки, що «от давайте на того селянина ще додаткове податкове навантаження зробимо». Люди не розуміють, що ці господарі самозайняті, не йдуть на біржу, працюють, забезпечують свою родину. Для держави це вже добре», ‒ зауважив замміністра.

І додав, що додатковим плюсом є й те, що власники агротуристичних садиб продовжують працювати на селі, не тікають в місто.

Те, що до них приїдуть на відпочинок і побачать як може жити село ‒ перевага. Тому зелений утризм ‒ це безумовно один з вірних шляхів розвитку села», ‒ підсумував Віктор Шеремета.