друкувати


Продати 1 млн га земель у цьому році — це помилка — Вадатурський

24 березня 2016, 17:01

Продаж 1 млн га земель до кінця 2016 року, про яку заявляв прем'єр-міністр Арсеній Яценюк — це помилка. таку думку висловив народний депутат Андрій Вадатурський на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що Україна поки ще не готова до продажу земель. Але в цілому, при створенні всіх необхідних умов, до перспективи відкрити ринок земель в країні депутат ставиться позитивно. До цього повинні підготуватися обидві сторони — продавець й покупець. Потрібно вибудувати чітку програму. 

«Ключова умова - земля не має віддаватися за безцінь. Існує думка, що нам не можна продавати землю іноземцям. Але ж це дурниці. Хіба іноземець вивезе її? Ні. Найголовніше, щоб покупець підкорявся законам України. І я впевнений, що саме за допомогою іноземних інвесторів ми зможемо встановити справедливу ціну на землю. На мою думку, ринок землі в Україні взагалі не можна розглядати відкритим до тих пір, поки за гектар не платитимуть, як мінімум, 5 тисяч американських доларів», — повідомив Вадатурський.  

Коли буваю на окрузі, досить часто люди цікавляться у мене, як я ставлюся до можливого відкриття ринку землі в Україні, ...

Опубликовано Andriy Vadaturskyy 24 марта 2016 г.