друкувати


Аграрний фонд планує закупити 1 млн т зерна

7 листопада 2017, 08:11

ПАТ «Аграрний фонд» планує закупити 1 млн тонн зерна врожаю 2018 року. Про це в інтерв'ю виданню «Деньги.ua» розповів голова правління Товариства Андрій Радченко.

«Традиційно, внутрішній ринок споживання продовольчого зерна — близько 5 млн тонн. Ми, відповідно, утримуємо близько 20% ринку внутрішнього споживання зерна. Тому в наших планах — законтрактувати до мільйона тонн продовольчого зерна пшениці 2 та 3 класу. А також всі наші супутні культури — гречка, овес, кукурудза — те, з чого ми потім робимо крупи», — розповів Андрій Радченко.

Керівник підприємства також зазначив, що у аграріїв зростає рівень довіри до Товариства, отже, і збільшується кількість форвардних контрактів, укладених між агровиробниками та ПАТ «Аграрний фонд».

Протягом трьох років Аграрний фонд вдало працює за форвардною програмою — багато фермерських господарств з задоволенням нею користуються. Щороку зростає кількість малих та середніх фермерських господарств серед наших клієнтів. Раніше їм здавалося, що Аграрний фонд — це «чорний ящик», тож вони боялися сюди приходити, але сьогодні фермери із задоволенням співпрацюють з нами», — додав керівник підприємства.

Голова правління зазначив, що форвардні програми Аграрного фонду — це «суттєвий ресурс для збільшення виробництва зерна в Україні»: