друкувати


Арешт рахунків ДП «Артемсіль» не завадив роботі

6 листопада 2017, 16:19

Державне солевидобувне підприємство, попри арешт рахунків, виконує заявки споживачів і здійснює відвантаження продукції у штатному режимі. Про це повідомляє прес-служба ДП «Артемсіль».

Нагадаємо, що 2 листопада було заарештовано рахунки ДП «Артемсіль», робота підприємства була під загрозою зупинки. Як стало відомо, арешт відбувся у результаті відкриття виконавчого провадження на стягнення з ДП «Артемсіль» 70,5 мільйона гривень штрафних санкцій у результаті порушення умов договору з КПВІ «Пам'ять» в період 2014—2015 років.

«Звертаюся до наших споживачів і запевняю, що дефіциту солі в Україні не буде. Адміністрація підприємства зробила все можливе, щоб утримати ситуацію. На сьогоднішній день ми продовжуємо проводити відвантаження продукції, а це значить, що споживачам нема чого боятися і не варто піддаватися штучному ажіотажу», — зазначила керівник підприємства Вікторія Луценко.

Вона також додала, що адміністрації ДП «Артемсіль» вдалося забезпечити своєчасну виплату заробітної плати майже тритисячному колективу містоутворюючого підприємства. Крім того, держпідприємство своєчасно і в повному обсязі виконало зобов'язання перед бюджетом України.

Виконавча служба не повідомила належним чином ДП «Артемсіль» про відкриття виконавчого провадження, що є порушенням ст. 28 Закону України і ст. 19 Конституції України. У свою чергу, ДП «Артемсіль» звернулося з касаційною скаргою до Вищого господарського суду України на винесені судові рішення.

На сьогоднішній день підприємство вживає всіх можливих заходів щодо попередження списання коштів. Направлено звернення до Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства юстиції, Генеральної прокуратури та прокуратури Донецької області, НАБУ, Комітету Верховної Ради з антикорупційної політики та голові Донецької ОДА з проханням посприяти у вирішенні цього питання.

У ході тривалих судових розглядів ДП «Артемсіль» відстоювало позицію визнання договору з КПВІ «Пам'ять» недійсним через порушення антикорупційного законодавства.