друкувати


Що потрібно знати експортеру перед відправкою товару?

6 листопада 2017, 19:22

Як дешевше та безпечніше довезти свій товар до пункту призначення та передбачити можливі ризики? Ці та інші деталі розповіли експерти під час семінару, що був організований Офісом з просування експорту в м. Біла Церква.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося як збувати свою продукцію малим та середнім фермерам.

Експерт компанії Zammler Group Катерина Колесник наголосила, що важливим у цьому процесі є планування. Експортеру потрібно звертати увагу на сезонність та пікові навантаження на канали доставки, проаналізувати тенденції.

Другим кроком, за словами експерта, є обговорення умов доставки (INCOTERMS) — хто буде оплачувати митні збори (покупець чи продавець), куди буде доставлятися товар тощо. Крок номер три — обговорення термінів доставки, фінансових вимог та обов’язків сторін.

Усі домовленості ви маєте чітко зафіксувати у договорі. Зверніть увагу, що договір має бути індивідуальним, складеним під конкретний кейс і клієнта. Не шкодуйте витратити більше часу на розробку договору, оскільки в майбутньому це може зберегти вам значні кошти», — радить Катерина Колесник.

Дізнатися інші корисні поради можна переглянувши презентацію за цим посиланням.

Адвокат, радник та керівник практики податкового права у Redcliffe Partners Олександр Марков надав рекомендації тим, хто має проблеми з відшкодуванням податку. Передусім слід звернутися до ДФС за місцем обліку підприємства. Оскарження рішення часто буває ефективним, хоч як це дивно.

Подати заяву до Ради бізнес-омбудсмена. Рішення Ради мають характер рекомендацій та не є обов’язковими до виконання. Але й тут проста скарга зможе спрацювати! І якщо ДФС не хоче чути ані Вас, ані омбудсмена, а Ви впевнені у своїй правоті, не залишається нічого іншого, як звернутися до суду», — зазначив Олександр Марков, а його презентацію можна переглянути тут.

Станіслав Толочний, експерт Zammler Group, докладно розповів про всі тонкощі митного оформлення. Головне — подбати про всі необхідні документи заздалегідь.

Які документи повинен мати експортер для безболісного проходження товару на митниці?

Види контролю на митниці, основні документи, які їх регулюють, приклади документів та іншу корисну інформацію Ви можете знайти у презентації експерта.