друкувати


Львів'янин намагався незаконно вивезти бурштин

5 листопада 2017, 13:06

Працівники Львівської митниці ДФС запобігли незаконному вивезенню майже 3 кг бурштину. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

Бурштин намагався вивезти громадянин України, мешканець Львівщини. Він заїхав у зону митного контролю митного поста «Рава-Руська» смугою руху «зелений коридор» на автомобілі  «BMW 520» з польською реєстрацією.

Під час митного контролю у працівників митниці виникла підозра щодо наявності в ньому товарів, які переміщуються з приховуванням від митного контролю. Автомобіль було скеровано у бокс поглибленого огляду транспортних засобів і товарів.

Під час огляду автомобіля спільна  митно-прикордонна група в місці для зберігання запасного колеса, яке було прикрито декоративною кришкою підлоги багажного відділення, виявила  білий поліетиленовий пакет зі вмістом необробленого каміння коричневого кольору, органогенного утворення, неправильних форм, вагою майже 3 кг.

Таким чином громадянин вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з використанням засобів і способів, що утруднюють виявлення таких товарів.

За статтею 483 Митного кодексу України складено протокол про порушення митних правил, товар вилучено, його вартість буде встановлено додатково. Справу скерують до суду.