друкувати


Аграрний фонд планує до кінця року випустити корпоративні облігації

3 листопада 2017, 10:45

ПАТ «Аграрний фонд» планує випуск корпоративних облігацій до кінця 2017 року за умови узгодження проекту емісії Міністерством аграрної політики та продовольства. Про це голова правління Товариства Андрій Радченко розповів в інтерв'ю виданню «Деньги.ua», передає прес-служба Аграрного фонду.

«Проспект емісії (відповідні документи) вже понад два місяці перебувають на розгляді в Міністерстві аграрної політики та продовольства. Відповідно, акціонер повинен прийняти рішення щодо проспекту емісії. Більш того, фінпланом на 2017 рік передбачено випуск облігацій. Отже, я сподіваюся, що його буде узгоджено найближчими днями і ми зможемо розпочати роботу», — розповів Андрій Радченко.

Відповідаючи на питання, чи є бажаючі придбати корпоративні облігації ПАТ «Аграрний фонд», Андрій Радченко відповів:

Так, є попередні домовленості. Безумовно, це не остаточно, оскільки ми не знаємо остаточних термінів розміщення облігацій. Але бажаючі є. Здебільшого, облігації Аграрного фонду хочуть купити державні банки, але приватні — також. Думаю, щойно ми розмістимо першу серію, з'явиться багато нових зацікавлених банків, і в них буде стимул вкладати вільні кошти не в НБУ, а в корпоративні облігації».

Андрій Радченко зазначив, що випуск корпоративних облігацій — це реальний інструмент залучення коштів із банківського сектору в реальний сектор економіки.

Аграрний фонд — реальний позичальник. І хоча ми не маємо твердої застави, у нас є товар в обороті. І, звісно, репутація», — додав очільник підприємства.

Як повідомлялося раніше, згідно із фінпланом Товариства, затвердженого урядом, ПАТ «Аграрний фонд» планує випуск простих іменних облігацій на суму 5 млрд грн терміном на 5 років та їхнім розміщенням серед українських державних банків з плаваючою відсотковою ставкою на рівні «ставка рефінансування НБУ +3%».