друкувати


«Нібулон» днопоглиблюватиме Дніпро

1 листопада 2017, 11:36

Компанія «Нібулон» розпочинає днопоглиблення річки Дніпро. Про це повідомив заступник генерального директора «Нібулону» Володимир Клименко, передає кореспондент AgroPolit.com.

Нагадаємо, що в 2018 році «Нібулон» планує завершення будівництва двох елеваторів в Запорізькій області.

За словами Клименка, близько місяця тому на воду було спущене унікальне судно, яке являє собою інженерний комплекс. Воно й буде виконувати днопоглиблення.

Заступник директора зазначає, що аналогів такого судна в Україні немає. Наразі інженерний комплекс проходить випробування, а завдання «Нібулону» — підрівняти дно в районі Кременчуrа та ще кількох районів.

Сьогодні на Дніпрі практично ніхто не працює, але «Нібулон» хоче виконати це серйозне завдання. Колись ми прокопали 134 км і привели до ладу річку Південний Буг. І вже перший мільйон тонн зерна перевезено по цій річці. Тепер, із 1 по 4 листопада почнуться пробні роботи на Дніпрі», — розповів Клименко.

Він додав, що проект днопоглиблення підтримується прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом та Міністерством екології.

Днопоглиблення Дніпра ‒— одна з основних робіт, яку нам потрібно зробити для реалізації Україною амбітного проекту відновлення водного шляху», — підсумував Володимир Клименко.