друкувати


«Миронівський хлібопродукт» лідирує в отриманні дотацій аграріями

31 жовтня 2017, 17:23

Група компаній «Миронівський хлібопродукт» Юрія Косюка (виробництво курячого м'яса ТМ «Наша Ряба») з початку року отримала 1,074 млрд грн дотацій. Про це повідоялмяє ZN.UA з посиланням на дані Державної фіскальної служби.

Згідно з даними, що належать групі «Миронівський хлібопродукт» підприємства - ТОВ «Вінницька Птахофабрика», ПрАТ «Миронівська ПФ», СТОВ «Старинська Птахофабрика», ПрАТ «Оріль-Лідер», ДП «Перемога Нова» і ТОВ «Птахофабрика Снятинська Нова» - в серпні отримали 132 млн грн або 28% від всієї суми дотацій за місяць.

На другому місці продовжує залишатися група компаній «Укрлендфармінг» Олега Бахматюка з 63 млн грн дотацій в серпні, або 13% від загального обсягу в серпні.

Всього з початку року «Миронівський хлібопродукт» отримав 1,074 млрд грн дотацій, а компанії «Укрлендфармінг» - 367 млн.

Нагадаємо, в 2017 році почала виплачуватися спеціальна бюджетна дотація для аграрних підприємств. Вона була введена в кінця 2016 року і передбачає дотації пропорційно розміру сплаченого до бюджету ПДВ.

Згідно з внесеними змінами в діючі норми Закону «Про державну підтримку сільського господарства» з 1 січня 2018 року набирає чинності обмеження, яке не дозволяє аграрним групам пов'язаних компаній отримувати більше 150 млн грн дотацій на рік.

Раніше повідомлялося, що в липні поточного року третина дотацій аграріїв отримали підприємства Косюка.