друкувати


ЄБРР може надати кредит МХП на будівництво біогазового заводу

31 жовтня 2017, 12:40

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) може виділити українському агрохолдингу «Миронівський хлібопродукт» (МХП) кредит на €25 млн під будівництво у Вінницькій області біогазового заводу потужністю 10 МВт. Про це повідомляє ЛігаБізнес із посиланням на прес-службу банку.

Проект внесено до порядку денного засідання ради директорів ЄБРР 29 листопада, зазначається на сайті банку.

У заявці на отримання кредиту йдеться, що завод дасть змогу підтримати стратегію МХП із підвищення енергоефективності та зменшення шкоди екології. Для виробництва біогазу завод використовуватиме відходи своїх птахокомплексів у Вінницькій області.

Загальна вартість проекту становить €27 млн.

За рахунок отриманого палива агрохолдинг має намір скоротити споживання традиційних джерел енергії.

Очікується, що будівництво заводу дозволить скоротити щорічні викиди парникових газів на обсяг, еквівалентний 85,5 тис. т вуглекислого газу на  рік.

Це не перший подібний проект в Україні: в листопаді 2015 року в селищі Рокитне Київської області на території Рокитнянського цукрового заводу відкрили біогазовий завод потужністю 2,25 МВт, на той момент — найбільший у Східній Європі.

10 жовтня «Райффайзен Банк Аваль» прокредитував український агрохолдинг «Галс Агро» на €10 млн для будівництва в Чернігівській і Київській областях трьох біогазових заводів загальною потужністю 6 МВт із відходів сільського господарства і цукрового виробництва.

Раніше ми писали, що данська компанія Dong Energy A/S добудовує у Великобританії завод із сортування та переробки міського сміття.