друкувати


Тимошенко підтримає кандидатури Гройсмана і Яресько на пост прем'єра — Лещенко

24 березня 2016, 09:45

Лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко дала письмові гарантії президенту Петру Порошенко підтримати на пост прем'єр-міністра обидві кандидатури, які обговорюються останнім часом - глави Мінфіну Наталії Яресько та спікера Ради Володимира Гройсмана.

Про це "Українській правді" повідомив народний депутат Сергій Лещенко.

"Таким чином, Юлія Тимошенко намагається знайти точки примирення з західною спільнотою, яка багато разів попереджала про необхідність зберегти в Україні політичну стабільність. Думаю, Тимошенко легко дала такі гарантії, будучи впевнена, що будь-який уряд недовговічний, а все закінчиться достроковими виборами", - сказав він.

22 березня глава Мінфіну Наталія Яресько вперше заявила, що готова обійняти посаду прем'р-міністра. Раніше вона ніколи публічно не озвучувала бажання очолити уряд.

Тим не менше, вона вже давно розглядалася як один з основних кандидатів на посаду прем'єра і брала участь у відповідних переговорах. Однак, за даними УП, вона висунула умови прем'єрства, які не влаштували керівництво держави, тому головним претендентом на посаду голови уряду стали називати спікера Володимира Гройсмана.