друкувати


Український виробник солодощів придбає фабрику в Росії

30 жовтня 2017, 18:29

Кондитерський холдинг «Конті» вироблятиме солодощі в Росії на фабриці в Іваново, яку обрали керівники компанії. Новину повідомляє «Преса України».

Значна частка холдингу «Конті» належить одному з лідерів Опозиційного блоку Борисові Колеснікову, який обіймав посаду віце-прем'єр-міністра України за часів правління президента-утікача Віктора Януковича.

Нещодавно Колесніков провів переговори щодо купівлі фабрики у російському Іваново. Цю інформацію надали джерела, близькі до сторін переговорів.

Йдеться про фабрику «Красная заря», яка могла обійтись українській компанії у близько 1 млрд рублів, тобто у більш ніж $17 млн. Наразі відомо, що продавцем виступають «структури, пов’язані з інвестиційною кампанією «Промсвязькапитал». Остання належить братам Дмитрові та Олексієві Ананьєвим.

У «Конті» поки відмовляються коментувати інформацію. Генеральний директор «Красной зари» також не підтвердив її, але й не спростував. За попередніми даними, контракт передбачає виробництво продукції «Конті» на вільних потужностях російської фабрики», — пише видання.

Варто зазначити, що штаб-квартира компанії «Конті» Бориса Колеснікова розташована у Донецьку. Всі кондитерські фабрики компанії — на окупованих РФ територіях України, а саме — у Костянтинівці, Горлівці та Донецьку. 2014 року Роспоживнагляд заборонив ввезення до країни виробів компаній «Конті» та «АВК».