друкувати


Оприлюднено основні положення антирейдерського законопроекту

30 жовтня 2017, 13:29

Рейдерам України готують сюрприз — новий законопроект із протидії силових захоплень бізнесу, який містить 15 законодавчих змін. Про це йдеться у спецпроекті AgroPolit.com «STOP-кран рейдерства — ключові положення нового законопроекту».

Нагадаємо, що свої пропозиції подали аграрні депутати, Держгеокадастр, Мін’юст.

Ворушитися урядовців змусило наростання лавини випадків аграрного рейдерства в країні.  Так, за оцінками одного з авторів документа, співзасновника громадської платформи з протидії рейдерству «Бізнес Варта», нардепа Івана Мірошніченка, в Україні зафіксовано 700 таких випадків.

Насамперед документ розмежовує інформацію, яка вноситься та зберігається у Державному земельному кадастрі та Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Буде створено два різних потоки документів — з метою уникнення плутанини. Відтак принцип роботи реєстраторів повністю зміниться.

Законопроектом скасовується необхідність отримувати паперові витяги власникам та користувачам земельних ділянок. Державні реєстратори прав зобов’язуються складати в електронній формі необхідні витяги про земельні ділянки з Державного земельного кадастру, аналізуючи та вивчаючи реєстраційні дії, які відображаються у Реєстрі прав.

Усі запити, котрі надходитимуть до реєстрів, та отримана з них інформація, неодмінно повинні зберігатися в електронному вигляді для підтвердження правомірності дій державного реєстратора. У випадку, якщо до державного реєстратора прав надходить заява про реєстрацію на нерухоме майно без кадастрового номера, він має право відхилити її чи залишити без розгляду», — йдеться у матеріалі. 

Крім цього, законопроект покликаний вирішити низку земельних проблем та перекласти відповідальність за організацію й забезпечення внесення у строк до 1 січня 2019 року до Державного земельного кадастру наявної інформації про всі земельні ділянки, сформовані до 1 січня 2013 року, із присвоєнням всім ділянкам кадастрових номерів та зазначенням наявності або відсутності координат кутів повороту меж земельних ділянок для подальшого їх визначення при переоформленні прав.