друкувати


Рішення Кубіва ведуть до деградації торгівлі в країні — точка зору

29 жовтня 2017, 08:21

Для забезпечення громадян якісними та недорогими продуктами необхідно робити певні кроки, але кроки економічного блоку уряду на чолі зі Степаном Кубівим ведуть в інший бік. Таку точку зору висловив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, що Степана Кубіва призначили на нову посаду.

За даними Асоціації постачальників торговельних мереж, молоко в Україні далеко не найдешевше серед країн-сусідів.

Так, літр молока жирністю 3,2—3,5% в упаковці Tetra Pak у тих магазинах, які моніторила Асоціація, коштує у різних країнах так: Польща 3,2% — 16,18 грн, Білорусь 3,2% — 16,92 грн, Україна 3,2% — 20,25 грн, Литва 3,5% — 25,85 грн, Румунія 3,5% — 26,75 грн і Естонія — 3,5% за 28,65 грн.

Як бачимо, цього року молоко в нашій країні далеко не найдешевше серед країн-сусідів, хоч ми вважаємося аграрною країною. Для забезпечення громадян якісними та недорогими продуктами необхідно робити певні кроки. Це не лише зробить їх доступнішими, а й пожвавить внутрішню торгівлю, тому що українці почнуть більше купувати. Від цього виграють і виробники, і торгівля. Усі кроки економічного блоку уряду на чолі зі Степаном Кубівим ведуть якраз в інший бік. Саме тому всі виробники, щоб продовжувати працювати в умовах подальшої деградації торгівлі в країні, вимушені все більше експортувати, що також впливає на зростання цін», — підсумував Олексій Дорошенко.