друкувати


Держпродспоживслужба перевірятиме бізнес за декілька днів

27 жовтня 2017, 12:25

З 1 січня 2018 року спеціальний режим перевірок бізнесу мають скасувати, а Держпродспоживслужба отримає можливість виходити на перевірки за 2–3 дні. Про це розповів голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа в ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com.

Нагадаємо, що раніше були названі результати мораторію на перевірки бізнесу.

За словами Лапи, як такого, мораторію немає. До кінця поточного року діє спеціальний режим проведення перевірок.

Він зазначив, що сьогодні систему перевірок дійсно не можна назвати досконалою, адже сам процес відбувається довго. Голова Держпродспоживслужби розповів, що часто, коли служба виходить на перевірки, тієї продукції вже в природі не існує.

Споживач скаржиться на харчову продукцію до територіального органу Держпродспоживслужби, який потім звертається за погодженням на проведення позапланової перевірки до центрального апарату. Ми упродовж 2-х днів опрацьовуємо матеріали. Потім звертаємося за додатковим погодженням до органу, який формує політику в зазначеній сфері: у сфері захисту споживачів — Мінекономрозвитку, сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарії — Мінагрополітики, а щодо інших сфер — до Державної регуляторної служби. У деяких інституціях створені комісії з розгляду скарг, які розглядають раз на тиждень. Відповідно, йде затримка в 7—10 днів до того, як ми отримаємо погодження. І часто, коли ми виходимо на перевірки, то тієї продукції вже фізично в природі не існує», — пояснив хід процедури Лапа.

І додав, що має надію, що з 1 січня 2018 року такий спеціальний режим скасують і виходити на перевірки можна буде за 2–3 дні.

Для цього налагоджуємо електронний документообіг із нашими територіальними органами», — підсумував Володимир Лапа.