друкувати


ОПЗ запустив агрегат із виробництва аміаку

26 жовтня 2017, 13:52

Одеський припортовий завод запустив агрегат із виробництва аміаку. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник директора ОПЗ Микола Щурик, передає Бізнес Цензор.

«Запустили один агрегат із виробництва аміаку. Другий ще на ремонті. Поки горить смолоскип, то аміак не проводиться, але смолоскип — це кінцева фаза запуску агрегату, під час якої виділяється потрібний для виробництва карбаміду СО2. За великим рахунком виробництво карбаміду можна почати хоч зараз, взявши аміак зі сховища, але запускати будемо на своєму. Свій аміак може з'явитися протягом дня — і тоді ж запустять карбамід. Але це у випадку, якщо все піде «як по маслу». Варіантів розвитку подій багато, та негативних передумов поки немає. До відома — найякісніший карбамід випускається в перший день», — написав він.

У липні ПАТ «Одеський припортовий завод» вирішило зупинити виробництво аміаку та карбаміду.

Керівництвом ОПЗ було прийнято рішення зупинити агрегати з виробництва аміаку й карбаміду, оскільки їхня ціна на світових ринках падає, а ціна газу, навпаки, зростає. На превеликий жаль, обидві ці обставини від нас не залежать. У сформованій ринковій ситуації давальницька схема невигідна для компанії-давальця», — сказав заступник гендиректора заводу Микола Щурик.