друкувати


Україні з законопроектом про Blockchain допомагає ЄБРР

26 жовтня 2017, 09:08

Європейський банк реконструкції і розвитку взявся за підготовку проекту закону про Blockchain для України. Про це повідомив радник голови Агентства електронного управління України Костянтин Ярмоленко на своїй сторінці у Facebook.

На першому засіданні представників ЄБРР та робочої групи експертів із розробки законопроекту про впровадження та стимулювання розвитку технології блокчейн на національному рівні обговорили необхідність введення в нормативне поле понять «Blockchain», «криптовалюта», «Майнінг», «смарт-контракт», «токен/токенізація» та «ICO».

Очікується, що законопроект буде підготовлено протягом двох місяців, після чого його представлять Верховній Раді на розгляд. 

Сама по собі технологія блокчейн взагалі не вимагає регулювання, але визначити поняття потрібно», — заявив заступник міністра юстиції Сергій Петухов.

У свою чергу, перший заступник Агентства електронного управління України Олексій Вискуб зазначив, що впровадження технології блокчейн має проводитися паралельно з реформами eGov і відповідати принципу «digital by default».