друкувати


Україну атакував вірус BadRabbit

25 жовтня 2017, 10:19

Вірус-шифрувальник BadRabbit атакував об'єкти інфраструктури в Україні. Про це повідомив начальник Департаменту кіберполіції Національної поліції Сергій Демедюк виданню Reuters.

Нагадаємо, що раніше інтернет-ряди в Україні косив вірус «Петя». Хто від нього постраждав — читайте за посиланням

За словами Демедюка, системи країни практично не постраждали, адже випадки поодинокі та говорити про масову кібератаку не доводиться.

В день атаки вірусу, Служба безпеки припинила його поширення. Вірус атакував інформаційні системи комунального підприємства «Київський метрополітен» і міжнародного аеропорту «Одеса».

Фахівці СБУ встановили, що доставка вірусу відбувається з використанням фішингових листів електронної пошти зі зворотною адресою, що асоціюється зі службою технічної підтримки компанії Microsoft», — повідомили у прес-центрі СБУ.

У прес-службі Кіберполіції повідомляють, що повідомлень про кібератаки від держструктур або приватних компаній не надходило.

А прес-секретар кіберполіції Юлія Квітко додала, що департамент кіберполіції готовий реагувати і надавати допомогу громадянам і установам, які будуть звертатися до них із відповідними повідомленнями.