друкувати


Нотаріальне посвідчення договорів оренди землі уже на виході

23 жовтня 2017, 14:47

Два народні депутати (Леонід Козаченко та Іван Мірошніченко) спільно із заступником міністра юстиції з питань державної реєстрації Оленою Сукмановою працюють над поверненням нотаріального посвідчення договорів оренди. Про це повідомив під час прес-конференції сьогодні народний депутат («Самопоміч»), засновник ГО «Бізнес Варта» Іван Мірошніченко.

На його думку, це дозволить скоротити кількість випадків аграрного рейдерства у країні. Раніше про такі плани повідомляла Сукманова. За оцінками Мін’юсту, 80% скарг до антирейдерської комісії Мін’юсту стосуються землі.

«У рамках дерегуляції — це відмінили, але практика показує, що потрібно повернути. З одного боку, це сповільнить процеси реєстрації договорів оренди землі оформлення збільшиться. Але з іншого, краще так. Аніж завтра будь-хто зможе прийти до вас, як власника землі, й за тиждень залишити без паю та бізнесу, а потім за ваші кошти (отримані від урожаю на землі. — Авт.) з вами будуть і воювати», — розповів він.

За словами Мірошніченка, така норма міститься у рамках антирейдерського закону, яким вноситься близько 15 правок у все законодавство. Сам закон уже на фінальній стадії і його текст має з’явитися за кілька тижнів. Ключові пропозиції до нього вже висловили Мін’юст, Держгеокадастр, депутати та Мінагрополітики.