друкувати


Оприлюднено список прізвищ рейдерів

23 жовтня 2017, 18:23

Голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв та ще декілька персон лобіювали рейдерське захоплення фермерського господарства. Про це повідомила адвокат фермерського господарства «Оазис Півдня» Наталія Сидоренко під час конференції «Про протидії рейдерству» в Києві.

Нагадаємо, що під час конференції народний депутат Леонід Козаченко заявив про те, що сьогодні рейдерство перетворилося на професію, а самі винуватці спокійно розгулюють на свободі. Крім цього, було повідомлено про те, що в черзі на розгляд урядової антирейдерської комісії — 6 справ, але її роботу блокують.

За словами Сидоренко, 19 квітня цього року господарство було позбавлено прав користування земельними ділянками загальною площею близько 2 тис. га.

Адвокат розповідає, що 27 серпня на поля ФГ приїхали представники ГО «Твердиня Херсонщини» та почали збір врожаю. Власники земельних ділянок стали на захист. Після цього інциденту господарство намагалося розібратися в судовому порядку, що ж відбулося.

Виявилось, що Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації в Києві скасувала нашу оренду в зв’язку з тим, що нібито є рішення Керченського суду від 2012 року про те, що нас тоді було позбавлено прав користування. Потім виявилося, що є ухвала Господарського суду. Там на підставі одного доказу суддя приймає рішення про те, що всі врожаї переходять до ТОВ «Глобал Інвест», — розповіла Сидоренко.

Вона відзначила, що після цього господарство звернулося до обласного антирейдерського штабу за допомогою. Потім намагалися з’ясувати питання в прокуратурі.

Жодного результату небуло. Крім того, ми побачили, що дану ситуацію лобіює голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв, його помічник Павло Павлиш, а також є така персона, як Кириченко Констятин Ігоревич — це адвокат і арбітражний керівник. І саме за його сприяння було організовано виїзд цих "тітушок», — перерахувала адвокат.

За її словами, «тітушки» залякували людей та обіцяли відібрати землю. Після цього господарство звернулося до прокуратури, але допомоги не отримали. Тому нині господарство в судовому порядку намагається повернути права власності та звернулося за допомогою до народного депутата Івана Мірошніченка, який є засновником антирейдерської організації «Бізнес Варта».