друкувати


У черзі на розгляд урядової антирейдерської комісії — 6 справ, але її роботу блокують

23 жовтня 2017, 12:42

Антирейдерська міжвідомча урядова комісія не діє і на всіх рівнях влади відбувається саботаж її роботи. Про це повідомив під час прес-конференції сьогодні народний депутат («Самопоміч») Іван Мірошніченко та голова ГО «Бізнес Варта» Ольга Матвіїва.

Нагадаємо, раніше від громадськості вже лунало, що роботу Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств намагаються заблокувати. Її робота відбувається під керівництвом першого віце-прем’єра Степана Кубіва.

«Відбувається саботаж діяльності робочої групи при КМУ. Ми це бачимо і саме тому вийшли публічно про це сказати. Так боротьба з рейдерством не ведеться», — заявив Іван Мірошніченко.

За його словами, тиск відчувається навіть у питаннях розробки антирейдерського законопроекту.

За 3 місяці відбулося тільки 2 засідання цієї комісії. Перше — установче. Друге — розгляд конкретних справ. Однак ми як громадська організація змогли подати на її розгляд лише 2 справи. Більш-менш ґрунтовно комісія на одному засіданні може розглянути тільки до 4-х справ. Загалом ГО «Бізнес Варта» подала 6 справ, але ще стільки ж чекає у черзі. Нам не відомо, коли відбудеться наступне засідання. Хоча попередньо нам обіцяли, що її засідання будуть щоп’ятниці й на ній засідатимуть міністри чи їхні заступники. Але цього не відбувається», — пояснила вона.

Крім того Матвіїва додала, що за підсумками двох засідань немає жодних конкретних завдань профільним міністерствам.