друкувати


В Україні з’явилася професія рейдера

23 жовтня 2017, 12:04

Сьогодні бізнес потерпає від корупції, економічної кризи, а до цих всіх проблем додалося ще й рейдерство. Про це повідомив народний депутат Україна, президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко під час конференції «Про протидії рейдерству» в Києві.

Нагадаємо, що ще в серпні нараховувалося 570 випадків рейдерства, але нині в Україні зафіксовано вже понад 700 таких випадків. Проте правоохоронці не поспішають з покаранням.

За словами Козаченка, років 10 тому це були поодинокі випадків, але сьогодні це чітко налагоджена система. Він зазначив, що разом з іншими народними депутатами підготував законопроект, який містить 15 правок.

«Даний законопроект має радикально змінити ситуацію, але навіть без нього у нас достатня законодавча база для того, аби карати рейдерів», — зазначив нардеп.

Він нагадав словами міністра юстиції Павла Петренка, що сьогодні той, хто незаконно  реєструє права, може бути позбавлений волі на 8 років, а рейдер — на 15 років.

Але немає жодного покарання й об’єктивних причин відсутності покарань теж немає», — наголосов президент УАК.

На його думку, потрібно покарати хоча б одного правоохоронця чи рейдера.

Адже вже є така професія, як рейдер. Про них говорять у ЗМІ, показують по телебаченню. Але вони й досі спокійно ходять вулицями. Їх знають люди в обличчя, але не знають правоохоронці. Постає питання, чому так відбувається», — підсумував Леонід Козаченко.