друкувати


Гройсман «відчитався» щодо отримання «Нашою Рябою» бюджетної підтримки в 2018 році

20 жовтня 2017, 18:07

Уряд заклав у проекті держбюджету кошти на розвиток агропромислового комплексу, але їх отримає малий та середній бізнес. Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час «Години питань до уряду» у Верховній Раді, відповідаючи на запитання нардепа від БПП Миколи Люшняка щодо поправки, яка дозволяє великим агрохолдингам отримувати мільярдні дотації.

Нагадаємо, бюджетний комітет 19 жовтня 2017 року підтримав поправку №231, якою скасовується обмеження на отримання аграрними групами пов'язаних компаній дотацій на більш ніж 150 млн грн на рік. Відповідно до чинних норм Закону «Про державну підтримку сільського господарства», з 1 січня 2018 року мало вступити в силу обмеження, яке не дозволяє аграрним групам пов'язаних компаній отримувати більше 150 млн грн дотацій на рік. За січень — липень 2017 року більшу суму дотацій отримали лише два аграрних холдинги — "Миронівський хлібопродукт" Юрія Косюка та "Укрлендфармінг" Олега Бахматюка (942 млн грн та 236 млн грн відповідно). Усі аграрні компанії за цей період (у рамках відповідної програми спецдотацій) отримали з бюджету 2,315 млрд грн дотацій, але, окрім названих двох компаній, ніхто не отримував понад150 млн грн.

Серед підписантів є: Микола Кучер,Олександр Домбровський, Олександр Бакуменко, Владислав Голуб та інші.

Дійсно, в проекті бюджету на 2018 рік ми приділяємо особливу увагу розвитку агропромислового комплексу в країні. Я вважаю цей напрям абсолютно пріоритетним. Це знайшло своє відображення в проекті бюджету. У жодному разі, ніколи ми не підтримували і не будемо підтримувати ніяких олігархів. Нам із ними не по дорозі», — заявив Гройсман, так і залишивши без коментарів питання нардепа Лушняка.

Голова уряду запевнив, що у проекті держбюджету закладена фінансова підтримка вітчизняних виробників якісної сільгосппродукції.

І ми не можемо нікого нічим обмежувати: хто скільки виробив, той має стільки отримати», — заявив Гройсман.