друкувати


Гройсман підтримує учасників АТО в отриманні прав на землю

20 жовтня 2017, 14:08

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликав Верховну Раду врегулювати ситуацію з отриманням ветеранами АТО земельних ділянок, щоб видача такої землі не стала лазівкою для різноманітних махінацій. Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

Зокрема, нардепи зазначили, що до них надходять скарги від ветеранів АТО про те, що в них не приймають заяви на виділення земельних ділянок, посилаючись на постанову Кабміну.

«У чому була необхідність прийняття такої постанови? Ця постанова унеможливила дерибан землі. Вона діє з літа, за нею всі нові землі можуть бути передані тільки через аукціон. Все. Крапка. Ніхто не може нічого викрутити, як крутили землями по всій Україні. Це важливе рішення. Воно пройшло дещо непоміченим. Більш того, ми зупинили дерибан земель державних підприємств. Пам'ятаєте, була така схема — одне підприємство відмовляється, а інше пише, що воно хоче взяти. Ні. Хочеш віддати землю держпідприємства, якщо вона тобі не потрібна, будь ласка, аукціон — і нехай купує той, хто заплатить за неї справжні гроші», — підкреслив Гройсман.

Водночас, за його словами, уряд повністю підтримує право ветеранів АТО на отримання землі.

Але потрібно це так зважено зробити, щоби це не стало лазівкою для когось. Справжні ветерани мають право отримати землю. Ми це підтримуємо і поважаємо наших героїв, але потрібно діяти так, щоб це ніхто не використовував і не відкрив лазівку для дерибану української землі, бо тут є важливі питання. Давайте правильно це питання розглянемо та чесно його приймемо, щоб у виграші залишилася і Україна, й наші ветерани», — акцентував Гройсман.