друкувати


Депутат назвав дві умови прискорення зближення українського та європейського законодавства

19 жовтня 2017, 16:37

Уряд і Мінагрополітики спільно з депутатами мають переглянути перелік євроінтеграційних законопроектів і визначити пріоритетні для прийняття. З такою ініціативою виступив народний депутат «Самопомочі» Іван Мірошніченко під час круглого столу «Адаптація законодавства України до законодавства ЄС у сфер АПК: досягнення, пріоритети та виклики».

Нагадаємо, що сьогодні голова представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі заявив, що Україні потрібна карта впровадження євроінтеграційних законів і пріоритетними є два.

З одного боку, ми як аграрний комітет багато зробили для євроінтеграції. Але з іншого — хто везе кого, і навантажують іще більше. Розуміючи, що у нас перед вами є зобов’язання, їх потрібно виконувати. Щодо карти зі впровадження євроінтеграційних законів, то у Мінагрополітики вона є. Що потрібно зробити далі? Перше — визначити пріоритети серед законопроектів для прийняття. Друге — подумати, які законопроекти можна замінити постановами та указами, щоб скоротити на зближення з Єврозоною таким чином час», — пояснив він.