друкувати


Хьюг Мінгареллі: Україні потрібна карта впровадження євроінтеграційних законів

19 жовтня 2017, 15:44

Єврокомісія очікує від України прийняття двох законопроектів для посилення харчової безпеки в Україні та карти з впровадження євроінтеграційних законів. Таку думку висловив голова представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі під час круглого столу «Адаптація законодавства України до законодаства ЄС у сфері, передає кореспондент AgroPolit.com.

За його словами, європейці готові допомогти у складанні такої карти і спільно з усіма учасниками ринку напрацьовувати євроінтеграційні закони.

Голова представництва ЄС в Україна підкреслив, що ЄК схвалює прийняті українським парламентом для посилення фітосанітраної безпеки і зближення з нормами європейського законодавства.

Україні якнайшвидше потрібно прийняти два закони: перший – про безпеку харчових продуктів та гігієну, другий — про посилення інформаційної освіченості для споживачів щодо складу харчових продуктів. Вони найбільш важливі і слід спільно працювати, аби їх оперативно напрацювати і, щоб до кінця цього року вони були прийняті. Це наша спільна нагальна мета. Прийняття цих двох законопроектів — хороший шлях продемонструвати вашу відданість на шляху ЗВТ з ЄС», — говорить він.

Хьюг Мінгареллі підкреслив, що європейці готові допомагати.

Не вагайтеся і якщо зможемо допомогти, все зробимо. Розраховуємо на політичну волю та співпрацю між Радою та урядом», — підсумував він.