друкувати


Чи буде проведення приватизації прозоре та професійне — Білоус

22 березня 2016, 18:54

Підготовка до приватизації — процес складний і тривалий, особливо коли йдеться про велике підприємство. Про це написав на своїй сторінці у Facebook голова ФДМУ Ігор Білоус.

«Усі етапи, які має пройти Фонд у процесі цієї підготовки, суворо регламентовані законодавством. У тому числі –стосовно термінів і послідовності», — каже він.

За його словами, як би комусь не хотілося, пришвидшити ці процеси неможливо.

«Та й неправильно, адже для нас дотримання усіх передбачених законом процедур — запорука проведення прозорої і професійної приватизації. Власне, для її реалізації і прийшла до ФДМУ моя команда», — заявляє керівник Фонду.

Голова повідомив, що за час, доки парламент протягом семи місяців вирішував долю законопроекту 2319, який даєможливість запустити приватизаційні процеси, у ФДМУ відпрацювали усі контакти з міжнародними компаніями, які тепер виступили донорами або радниками у підготовці до приватизації. Крім того, як пише Ігор Білоус, ФДМУ підготувавта подавна розгляд нові пропозиції щодо змін у законодавчій та нормативній базі стосовно методики оцінки, порядку відбору оцінювачів, захисту підприємств від банкрутства.

«Нарешті, ми запустили малу приватизацію, а також вперше в Україні створили електронну базу об’єктів, які можуть бути запропоновані до продажу та оренди», — наголошує очільник Фонду.

На своїй сторінці Білоус опублікував детальний план приватизації ОПЗ з покроковими діями Фонду і графіком.

«Ми налаштовані дотриматися його день в день, хоча, думаю, всі розуміють, що можливі незначні відхилення на кілька днів», — пише Білоус.

З його слів, подібні плани-графіки ФДМУ складає і для інших великих об’єктів, і вони теж будуть представлені громадськості.