друкувати


Будівництво Керченського моста негативно позначилося на роботі азовських портів

17 жовтня 2017, 18:33

У зв'язку зі зведенням моста у Керченській протоці в портах Азовського моря спостерігається падіння вантажообігу. Таку думку висловив директор Адміністрації морських портів Райвіс Вецкаганс, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, які кораблі не зможуть заходити в Азовське море після будівництва Керченського мосту, та були названі наслідки «блокади» Керченської протоки Росією.

За словами Вецкаганса, вантажообіг тільки в одному лише Бердянському порту впав у цьому році на третину.

«Дані виробничої діяльності говорять про те, що власники вантажів рідше користуються послугами азовських портів (Бердянськ і Маріуполь) і йдуть в порти Миколаєва та Одеси», — зазначив він.

Поки що складно говорити про те, якими будуть загальні втрати за підсумками року, стверджує директор АМПУ, але те, що збитки будуть, це очевидно.

Як відомо, нещодавно прохід суден через Керченську протоку вкотре було заборонено. Протягом 3-х днів у протоці здійснювалася установка автомобільної арки на міст.

Експерти ринку морських вантажоперевезень стверджують, що ситуація для азовських портів не покращиться із введенням моста. Тенденція втрат обсягів для них збережеться.