друкувати


Міністр фінансів назвав головного «ворога» зростання економіки України

16 жовтня 2017, 10:35

Україна поки що не вийшла з-під впливу глобальних трендів — низької продуктивності праці та неякісної освіти, — які прямо впливають на темпи зростання національної економіки. Про це заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк за результатами зустрічей у МВФ і Світовому банку, повідомляє Укрінформ.

Нагадаємо, що раніше чиновник заявляв, що проведення земельної реформи в Україні більше не є зобов’язанням для отримання чергового траншу від МВФ.

За словами Данилюка, низька продуктивність праці — це одна з найбільш глибинних і серйозних проблем, яка заважає розвитку економіки в багатьох країнах.

«Зокрема, в Україні це одна з найбільших проблем», — зауважив міністр.

Він підкреслив, що в Україні відзначається «надзвичайно низька продуктивність праці», і над цим треба працювати, потрібно залучати інвестиції.

Без підвищення продуктивності ми можемо тільки мріяти про зростання нашої економіки», — наголосив Данилюк.

Водночас голова Мініфіну звернув увагу на іншу проблему — низьку якість освіти.

Я був здивований, що ключове питання на зустрічах (у Вашингтоні. — Ред.) — це низька якість освіти. Всі країни збільшують фінансування, і, до речі, ми — не виняток, але ми не вирішуємо питання якості освіти», — зауважив він.

Міністр фінансів наголосив, що ця проблема турбує багатьох, тому що «якісна освіта — це інвестиції в людей» і, у свою чергу, в економічне зростання країни.