друкувати


Інвестиційний фонд Prosperity Capital Management викупив 10% депозитарних розписок агрохолдингу Косюка

13 жовтня 2017, 19:20

Компанія Prosperity Capital Management, яка спеціалізується на інвестиціях у Росію, викупила 10% глобальних депозитарних розписок (GDR) найбільшого виробника м’яса птиці агрохолдингу «Миронівський хлібопродукт» (МХП). Як сказано у повідомленні на сайті Лондонської фондової біржі у п’ятницю, зараз компанії належить 11 млн 079,703 GDR.

На сайті компанії Prosperity Capital Management — вона спеціалізується на інвестиціях у Росію та країни колишньої СРСР. В даний час інвесткомпанія управляє активами загальною вартістю $3,8 млрд. Prosperity Capital Management заснована в 1996 році й зареєстрована на Кайманових островах.

МХП —найбільший виробник курятини в Україні. ЇЇ засновник і мажоритарний акціонер — Юрій Косюк. Нещодавно стало  відомом, що  компанія планує купити третє підприємство у Європі (у Польщі — компанія Exdrob) для переробки курятини. Окрім того МХП вже має два заводи: один  у Словаччині, інший — у Голландії. Серед ТОП-3 стратегічних завдань компанії на перспективу — ІТ-технології, "зелена" енергетика та збільшення земельного банку. Минулого тижня МХП оголосив про запуск акселератора аграрних інновацій спільно з Radar Tech.