друкувати


Для українських фермерів обіцяють запустити пільгове кредитування

13 жовтня 2017, 17:28

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає однією з головних умов запуску ринку землі пільгове кредитування фермерів для можливості її покупки. Про це він розповів в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

Нагадаємо, що уряд закликають надати земельну іпотеку дрібним виробникам і сімейним фермам, а загалом для задоволення фінансових потреб малих та середніх сільгоспвиробників потрібно $4 млрд. Народний депутат («Самопоміч»), член комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Іван Мірошніченко запропонував модель земельної концепції, яка складається з трьох блоків. Один із них передбачає фінансування для середніх і дрібних виробників та фермерів.

За словами Гройсмана, ринок землі має впроваджуватися тільки в інтересах українців, малих фермерів, а не латифундистів. Саме тому, уряд має створити всі можливості для того, щоб український фермер мав можливість купувати землю для себе або продавати її, він повинен мати можливість це зробити.

Ніякого продажу іноземцям, ніякого продажу великим холдингам і, останнє — нам необхідно під цю реформу знайти гроші», — зазначив Гройсман.

Він додав, що наразі необхідно створити умови, при який фермер спокійно міг прийти в банк і отримати там гроші для покупки землі, яку він буде обробляти.