друкувати


Українці та французи обговорили перспективи розвитку тваринництва в Україні

11 жовтня 2017, 13:14

Відбулося обговорення між представниками Мінагрополітики та науково-дослідними установами Франції у галузі тваринництва питань, пов’язаних із перспективами тваринництва в Україні, переробкою та комерціалізацією продукції тваринництва, функціонуванням ринків, впливом Угоди про зону вільної торгівлі на тваринницький сектор. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

У Мінагрополітики відбулася зустріч за участю заступника міністра аграрної політики та продовольства України Олени Ковальової, академіка-секретаря Відділення зоотехнії НАН Остапа Жукорського з делегацією посольства Франції в Україні на чолі з радником із питань сільського господарства Посольства Франції в Україні Ніколя Перреном.

Зустріч тривала в рамках виконання Меморандуму між Мінагрополітики та Державною установою з питань сільськогосподарської та морської продукції Французької Республіки «ФрансАгріМер». Планується провести спільне дослідження галузі тваринництва протягом наступних шести місяців.

Наші французькі колеги приїхали вчасно, оскільки саме зараз ми разом із Національною академією аграрних наук та профільними асоціаціями формуємо детальне бачення розвитку тваринництва на період до 2025 року. Розвиток тваринницької галузі, забезпечення біобезпеки, запровадження норм європейського законодавства відповідно до Угоди про асоціацію, підвищення якості продукції та розвиток кооперації в галузі тваринництва є важливими завданнями аграрної політики. Саме зараз відбувається нормативне оформлення цих завдань через розробку відповідної стратегії та сформованого проекту бюджету на 2018 рік», — зауважила Олена Ковальова та наголосила на ефективності двосторонніх відносин.

Наприкінці зустрічі учасники домовилися про подальший активний діалог.