друкувати


Уряду необхідно розробити стратегію розвитку системи оподаткування в АПК — Вадатурський

21 березня 2016, 20:48

Депутатам разом з Міністерством фінансів, фіскальною службою необхідно розробити стратегію розвитку системи оподаткування в сільському господарстві. Таку думку висловив народний депутат Андрій Вадатурський в ефірі телеканалу «Рада».

За його словами, питання щодо реформування системи оподаткування в сільському господарстві залишається відкритим. При прийнятті бюджету в парламенті як такого обговорення з цього приводу не було. Тепер же, через деякий час парламентарі виявили, що не знають, як навіть адмініструвати те, що прийняли.

«Це просто необхідно зробити: зібрати робочу групу, визначитися, прийняти рішення і після внесення відповідних змін дати, як мінімум, п'ять років системі попрацювати, не змінюючи вектор напрямку. Адже погодьтеся, що в таких умовах дуже складно працювати інвестору, який планує свою роботу, і потім змушений постійно вносити корективи або ж зовсім заморожувати проекти через те, що ми ніяк не визначимось», — говорить народний депутат.

Вадатурський висловився у підтримку підходу міністра фінансів Наталії Яресько, яка пропонує розділяти бізнес по доходах. 

«Я не згоден з тим, коли кажуть: давайте будемо допомагати сільгоспвиробнику так, як це роблять в Євросоюзі. Не хотів би порівнювати наші економіки, адже у нас абсолютно різні умови. Впевнений, що нам необхідно приймати зовсім інше рішення, що прибутковий бізнес повинен платити податки. Від цього ж безпосередньо залежить і рівень фінансування соціальної сфери.
На жаль, деякі люди не розуміють, що це взаємопов'язані речі», — зазначає він.

Питання щодо реформування системи оподаткування в сільському господарстві залишається відкритим. На жаль, при прийнятті ...

Опубликовано Andriy Vadaturskyy 21 марта 2016 г.