друкувати


Іноземці зможуть орендувати державне майно

10 жовтня 2017, 11:32

Фонд державного майна направив на реєстрацію до Мін'юсту проект наказу, яким передбачена можливість участі нерезидентів в оренді державних об‘єктів. Про це повідомив перший заступник голови ФДМУ Дмитро Парфененко на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, що іноземці викуповуватимуть українські сільгосппідприємства.

«Відкриваємо нерезидентам шлях до оренди державного майна. Чекаємо на розуміння Міністерства юстиції України. Бо саме туди на реєстрацію відправили проект наказу Фонду, яким передбачена участь в оренді державних об‘єктів саме нерезидентів і спрощена процедура подачі ними документів на оренду», — написав перший заступник голови Фонду.

За його словами, ця ідея виникла внаслідок попиту, який існує сьогодні на ринку.

Попит породжує пропозицію. Я курирую напрямок оренди у ФДМУ, і бачу, що останнім часом зацікавленість з боку іноземних компаній щодо участі в оренді українських об‘єктів збільшується. Так що це наша оперативна відповідь», — зазначив Парфененко.

І додав, що наразі в пропозиції стоїть 5 тисяч 955 об‘єктів, а вищезгаданим наказом буде скасовано вимоги до орендарів мати ліцензії на певний вид діяльності

Цим же наказом скасовуємо необхідність орендарям мати ліцензії на певний вид діяльності», — підсумував Дмитро Парфененко.