друкувати


Депутати хочуть надати об’єднаним територіальним громадам повноваження з розпорядження землями

6 жовтня 2017, 16:58

Верховна Рада розгляне проект закону №7118-1 від 04.10.2017 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління земельними ресурсами в межах території об'єднаних територіальних громад та врегулювання інших питань у сфері земельних відносин». Про це йдеться на сайті ВР.

Ініціатори  законопроекту: Олег Кулініч та ще 30 депутатів.

Головний комітет — з питань аграрної політики та земельних відносин.

«Зазначений проект Закону України є альтернативним до проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління земельними ресурсами в межах території об’єднаних територіальних громад» (реєстр. № 7118 від 18.09.2017)», — йдеться в пояснювальній записці.

Метою проекту Закону є: сприяння добровільному об’єднанню територіальних громад із метою формування спроможних органів місцевого самоврядування до виконання наданих ним повноважень; оптимізація правового регулювання у сфері здійснення державного контролю за використанням та охороною земель; врегулювання інших питань у сфері земельних відносин.

Не знаю, добре це чи погано, але законодавча епопея щодо передачі земель за межами населених пунктів місцевим громадам продовжилась реєстрацією нового законопроекту, котрий внесений мною та колегами як альтернативний до урядового законопроекту №7118», — пише на своїй сторінці у Facebook народний депутат Олег Кулініч.