друкувати


А МВФ проти: чому зміни до реєстру податкових накладних турбують фонд?

6 жовтня 2017, 12:00

Міжнародний валютний фонд стурбований депутатськими правками в систему відшкодування ПДВ. Про це йдеться в листі постійного представника МВФ в Україні Йости Люнгмана спікеру Верховної Ради Андрієві Парубію і прем'єр-міністру Володимирові Гройсману, передає FinClub.

Нагадаємо, що уряд схвалив законопроект, який спростить реєстрацію податкових накладних для бізнесу, а Мінфін також підтримує спрощення їхньої реєстрації.

У МВФ зазначили, що законопроект розгортає в зворотний бік осучаснення системи адміністрування відшкодування ПДВ, завдає удару по інституційній цілісності ДФС і ризикує відновити злоякісну практику заборгованості з відшкодування ПДВ.

Згідно з пояснювальною запискою, метою законопроекту є забезпечення виправлення недоліків впровадження процедур призупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Ми стурбовані законопроектом №7115, котрий перебуває на розгляді в парламенті, який, за умови його прийняття, замінить систему електронної перевірки правом обласних інспекцій ДФС на свій розсуд вирішувати, припиняти чи ні податкові накладні», — йдеться у листі.