друкувати


Аграрії придумали альтернативу спецрежиму — Новіков

21 березня 2016, 16:23

Представники профільних аграрних асоціацій розповіли, що хоча до кінця першого кварталу цього року у Мінфіні пообіцяли переглянути зміни до Податкового кодексу, процес переговорів поки не приніс результатів. Про це повідомив голова громадської спілки «Аграрний союз України» Геннадій Новіков, під час конференції «Проблеми оподаткування агросектору в Україні: рішення, законодавчі перспективи».

«До 2017 року ми спільно з Всеукраїнською аграрною радою та іншими асоціаціями підготували пропозицію, що змінює навіть філософію підходу до оподаткування, — це єдиний податок з гектару як розвиток фіксованого податку», — розповів він.

«До нього мають входити ПДФО з орендної плати, з заробітної плати, земельний податок, ЄСВ та інші. У різних кліматичних зонах ця оплата відрізняється. Цю пропозицію ми запропонували Міністерству фінансів за таким алгоритмом: з 1 січня 2016 року вводимо єдиний податок у пілотних районах України в різних кліматичних зонах, та навіть отримали рішення районних рад, які просять, щоб саме з них почали цей пілотний проект. За 2016 рік планували відшліфувати цей податок, щоб з 1 січня 2018 року запропонувати його використання по всій Україні. Що стосується зміни спецрежиму ПДВ, є пропозиція знизити вихідну ставку ПДВ для сільгосппродукції виробників, так як це діє в ЄС. З такою пропозицією ми прийшли в Міністерство фінансів, але вони поки що нас не чують», — говрить Новіков.